logo

matras

huisstofmijt

Waarom uw matras reinigen ?

Matrassen kunnen immers niet worden gewassen!

Elke week maakt u uw huis en auto schoon, u wast zich dagelijks en trekt schone kleding aan. We poetsen en wassen werkelijk alles. Hier besteedt u veel geld en tijd aan. Mannen, vrouwen en kinderen spenderen een derde van hun leven op hun matras, dat extreem vervuild is en potentieel gevaar voor hun gezondheid oplevert. Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen is vervuild. Uw matras is de plek in huis waar niet alleen de meeste huisstofmijten voorkomen, maar u hebt er ook zeer intensief lichamelijk contact mee. Is het dan niet vreemd dat we ons matras vergeten te reinigen ? Vervuiling komt voor in uw matras of deze nu oud of bijna nieuw is. Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze wel 10 tot 20 jaar mee. Stelt u zich eens voor dat u uw auto, huis, tuin, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet schoon zou maken! Hoe zou het er uitzien?
Stof en huisstofmijtuitwerpselen worden bij elke beweging op de matras in de lucht verspreid. De matras werkt hierbij als een blaasbalg waardoor de schadelijke uitwerpselen rond dwarrelen en zo in uw mond, ogen, neus en op uw huid belanden. De vervuilings-deeltjes zijn zo klein dat uw laken hier evenveel bescherming tegen biedt als een visnet tegen zand.
De aanwezigheid van huisstofmijten wijst niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon.

De reinigingsmethode van MaanLicht MatrasCleaner is ook aangewezen voor het behandelen van schimmel op uw matras.
Schimmel op de matras kan een aantal verschillende oorzaken hebben :
• De matras lag te lang op één kant en werd niet snel genoeg omgedraaid.
• De slaapkamer wordt niet voldoende verlucht en er ontstaat vocht in de kamer.
• De matras is lang niet beslapen geweest en lag “op zolder” waar er onvoldoende lucht en licht aanwezig is.
• Gaan slapen als we net uit de douche komen en met natte haren op de matras gaan liggen.
• Matras werd met water gereinigd.
• …
De schimmel is een levend organisme dat eerst moet gedood worden.
De krachtige stofzuiger van MatrasCleaner haalt eerst al het vuil uit de matras.
Vervolgens wordt met een UVC-lamp de schimmel die nog aanwezig is in de matras gedood en er wordt nabehandeld met de MatrasClean-spray.
Na een tweetal uren drogen is de schimmel definitief vernietigd. De zwarte vlekjes zullen na een paar dagen ook stilaan opdrogen en verdwijnen.
Nog dezelfde avond kan u terug op een schimmel-vrije matras slapen!

Bijna de helft van twintigers en dertigers lijdt aan allergie
De opmars van hooikoorts en huisstofmijt is niet te stuiten. Nieuw onderzoek van de Gentse universiteit leert dat vooral jonge generaties worden getroffen. Dat schrijven de Coreliokranten.

Berkenpollen
Het seizoen van de berkenpollen begint in april. Bijna één op de drie Belgen (29,8 procent) heeft last van allergische reactie op gras- en bomenpollen of huisstofmijt, zo blijkt uit een steekproef die de Gentse allergie-expert Philippe Gevaert vorig jaar bij 2.320 mensen deed.

Naar de helft van de volledige bevolking
Vooral bij de groep van 20 tot 40 jaar komen deze allergieën vaak voor. Bijna de helft van hen (45,5 procent) heeft last van hooikoorts of huisstofmijt. "Wanneer deze mensen ouder worden, zullen ze de algemene allergiecijfers verder doen stijgen. Het ziet er naar uit dat we evolueren naar 45,5 procent van de volledige bevolking met een allergie", zegt de onderzoeker.

Vooral huisstofmijt
Nummer één van de allergieën staat de huisstofmijt. Daarna komen de graspollen, die vooral in juni overlast veroorzaken. Bomen komen op de derde plaats.

België slechtste leerling
België is voor allergieën de slechtste leerling van de Europese klas. Daarvoor heeft Gevaert geen echte verklaring. "Maar er is hopelijk wel beterschap op komst. De ontwikkeling van pillen die allergieën structureel aanpakken, is volop bezig. Zij vervangen de immunotherapie, die via injecties werkte". (belga/lb)

allergie

bron: goedgevoel.be